Hege Wølner har lang erfaring i bransjen, har alltid jobbet bærekraftig og tenkt langsiktig når hun skal veilede kunder med innredning og interiør. Det var da naturlig at Vea spurte Hege om hun kunne være med å utvikle dette studiet og nå har hun altså fått jobben som faglærer på det nye og unike interiørutdanningen.
- Aktuell med: Nyansatt faglærer på Interiør
- Navn: Hege Wølner
- Alder: 48 år
- Bosted: Brumunddal
- Utdanning: Interiørdesigner, Svennebrev som maler og tapetserer og Fargekonsulent NCS
- Yrkeserfaring: Dekoratør for interiør og møbelvarehus, kundekonsulent og rådgiver for malermestere og stylister og selger i håndverksavdeling i varehus.
Nå jobber jeg som Farge og interiørdesigner for både private hjem og bedrifter. Jeg driver Hege Wølner interiørdesign og har innlandets største utvalg av tekstil, tapet, møbelstoffer og systue i Brumunddal, der driver jeg også nettbutikken min www.fargekontoret.no Jeg har jobbet som fargekonsulent for privat- og bedriftsmarkedet, laget fargekart og styling i brosjyre om paneler, designet gardiner til ulike offentlige og private rom og jobbet med fargepsykologi for bedre arbeidsmiljø.
Undervisningserfaring: Jeg har de siste 15 årene arrangert mer enn 100 interiør og fargekurs. I tillegg har jeg holdt foredrag om farger og interiør for både skoler, private og offentlige bedrifter. Jeg har vært undervist litt innen interiør på 2 ulike skoler for noen år tilbake.
Interesser: Farger og interiør er min lidenskapelige interesse og jobb, fotografering, natur og naturopplevelser, mat og ernæring, helse og velvære, møte og samtaler med familie og gode venner.
Du har vært med i utviklingen av det nye interiørstudiet ved Norges grønne fagskole – Vea. Hvordan har det vært å utvikle et fagskolestudium for bransjen du jobber i?
Jeg synes det har vær veldig lærerikt og inspirerende å være med å utvikle et bærekraftig og fremtidsrettet interiørstudium.
Hva er det studenten får ved å ta Interiørutdanning på Vea?
Dette studiet er mer enn styling og «putepuffing». Du får grunnleggende kunnskap om farger, bærekraft og gjenbruk. Målet er at studentene skal se muligheter med det som allerede finnes og skape unike personlige interiører som kan være bærekraftig år etter år. Fokus på inventar, farge- og materialbruk i et bærekraftig perspektiv står høyt i fokus. Jeg kjenner ikke til noen tilsvarende studier som tilbyr denne kompetansen.
Hva er hovedelementene i studiet som gjør at dette skiller seg ut fra andre utdanninger?
Her får du grundig innføring i hvordan man skaper et interiør med fokus på bærekraft, gode fargevalg og kunnskap om god materialbruk.
Hvorfor er dette viktig for bransjen?
Vi må tenke bærekraftig og se muligheter med det vi allerede har og om det kan fornyes eller gjenbrukes.
Hvordan kan bransjen bli flinkere til å veilede kundene til å gjøre klimasmarte tiltak?
Kort og godt må vi endre på bruk og kast mentaliteten. Med gamle hus og oppussing finnes det mange muligheter innen fornyelse av eksisterende overflater og gjenbruk.
Hvilke jobbmuligheter ser du for de som utdanner seg innen interiør fremover?
Med denne kompetansen vil du kunne jobbe med rådgivning for private og bedriftskunder, man kan starte som selvstendig næringsdrivende, jobbe i bygge-bransjen sammen med byggmestere, jobbe for agenturhandel som selger og konsulent, hos faghandel og interiørbutikker. Det finnes mange muligheter for de som vil og som jobber målrettet.
Hvem bør søke seg inn på dette studiet?
Studiet er for alle som går med en lidenskapelig og brennende interesse for interiør, farger og inventar og som vil lære hvordan man tenker mer bærekraftig. Utdanningen passer både for de som er ansatte i håndverksbedrifter, ansatte i butikker og for de som ønsker å jobbe med rådgivning og tenke fremtidsrettet.
Tekst: Hege Wølner/Grethe Bøhn Busterud
Foto: Grethe Bøhn Busterud
Her kan du lese om fagskoleutdanningen Interiør med fokus på inventar, farge og materialbruk i et bærekraftig perspektiv
Du søker via Samordna opptak som åpner 1.februar 2022